torstai 28. helmikuuta 2013

Hiljaista pakerrusta

Heyheyy!

Tänään pääsin pitkästä aikaa jatkamaan mekkoani ja olen sen valmistumisesta todella innoissani. Saumuroin kolmisen tuntia tasaisen tehokkaassa tahdissa ja sainkin työni lähes tulkoon valmiiksi. Kellon lähestyessä neljää nälkä kuitenkin vei voiton ja suuntasin kotiin. Jätin huomiselle helman sovittamisen ja viimeistelyt.


Tänään siis tein seuraavat työvaiheet:
-Istutin helman yläosaan. Mietin kauan, miten työvaihe tehdään ja nyt luulen, että se meni oikein.
-Ompelin sivusaumat (toiselle puolelle jätin pienen pätkän ompelemetta nauhan kulkua varten)
-Rypytin hihat ja istutin ne mekkoon.
-Ompelukoneella kaksoisneulalla tikkasin hihansuut ja koristetikkauksia. 


Muutamaan yksityiskohtaan olin mekossa tyytymätön. Kuitenkin epätäydellisyydet olivat sillä puoliskolla mekon yläosaa, joka tulee toisen puoliskon alle. Ne siis jäävät piiloon.

 Istuvuus oli myös mielestäni vähän huono. Osasyy istuvuusongelmiin oli varmasti se, ettei mekon saumoja ollut vielä tikattu päälle eikä silitetty, joten kangas vähän kupruili eikä ollut ryhdikästä. Mekko on tosin ylhäältä ehkä vähän reilunkokoinen, alhaalta taas sopiva. Mutta en nyt ala säätämään sen kanssa enempää, kyllä se on ihan tarpeeksi hyvä. Tiedän, että aina vaatteeni joko istuvat ylhäältä tai alhaalta, ei molemmista päistä. Koitin kaavoja tehdessä tehdä yläosaa pikkuisen pienemmäksi ja alaosaa isommaksi, mutta yläosa olisi saanut olla vielä pienempi.

Huomenna varmaan saan tämän työn valmiiksi ja alan suunnittelemaan seuraavaa työtäni.

So long! 
Berenike




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti